Vardagshjälte årets hederspristagare

Svensk socialpolitisk förenings hederspristagare 2021 är socialarbetaren Malin Andersson för att hon med sitt instagramkonto socialarbetarmalin utmanar föreställningar både om vem som säljer och vem som köper sex.

Motiveringen lyder:

Malin Andersson sprider på ett pedagogiskt och tankeväckande sätt upplevelser från sin vardag som socialarbetare med samhällets mest utsatta: offer för människohandel och de som säljer sex. Malin Andersson bemöter myter och föreställningar med sina erfarenheter så att det känns som att vi också får träffa dessa människor.

Som tonårspojken som började lägga upp en profil på en kontaktsida vilket ledde till att han blev utsatt för övergrepp och som sen gick vidare till att sälja sex. Som tonårsflickan som inte vet om det hon varit med om är ett sexuellt övergrepp eller inte och som inte pratat med någon om detta innan hon träffade Malin. Hon erbjuder också stöd till de sexköpande männen. De beskrivs som allt från alfahannen som inte anser att han gjort något fel till hjälpsökaren som verkar lättad över att någon äntligen erbjudit honom hjälp när han uppfattar att han helt tappat kontrollen.

Svensk socialpolitisk förenings vill med årets hederspris uppmärksamma en vardagshjälte som gör socialpolitiska insatser varje dag för dem hon möter, i samverkan med polisen och för oss som följer henne för att få ta del av hennes berättelser. Sverige behöver fler socialarbetare som berättar om de människor som de flesta av oss aldrig möter trots att de lever mitt ibland oss.

Malin Andersson med sitt hederspris och föreningens ordförande Josefine Johansson fotograf: Theresia Viska

Relaterade inlägg

Rulla till toppen
Scroll to Top