Umeå kommun vann årets hederspris

I samband med Svensk socialpolitisk förenings studie dag den 8 maj delades föreningens hederspris ut. Umeå kommun får i år priset för deras långsiktiga arbete att förebygga organiserad brottslighet, särskilt bland barn och unga. I en tid då även mindre och mellanstora städer drabbats av skjutningar och sprängningar kopplat till organiserad brottslighet skiljer Umeå kommun ut sig. Mycket få skjutningar och inte heller några områden som polisen klassar som utsatta. Genom ett tätt samarbete med andra aktörer och genom att uttalat säga att kommunen ska växa utan att skapa utsatta områden, har Umeå nått högst trygghet och lägst utsatthet för brott av alla Sveriges större städer.

Föreningens ordförande Josefine Johansson delar ut årets hederspris till lokalpolischef Mikael Rystedt, kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg och strategen Seth Åberg.

Svensk socialpolitisk förening vill genom årets hederpris uppmärksamma att flera mindre insatser av många aktörer kan göra stor skillnad för att minska riskerna för att unga människor ska involveras i organiserad brottslighet. Priset är en ljusstake i gjutjärn och ett diplom.

Relaterade inlägg

Rulla till toppen
Scroll to Top