Årets hederspris går till Ida Östensson för hennes outtröttliga arbete för jämställdhet

Ett stort grattis till Ida Östensson från Make Equal, som fick förenings hederspris för sitt outtröttliga arbete för jämställdhet. Det kändes lite extra lämpligt att priset delades ut samma dag som samtyckeslagen, som Ida och FATTA kämpat för, klubbades i riksdagen.

Motiveringen lyder:

Sverige anses vara världens mest jämställda land, men de flesta av oss är nog överens om att oerhört mycket återstår för att kunna uppnå jämställdhet mellan kvinnor och män. Om inte annat så blev #Meetoo-rörelsen en smärtsam påminnelse om detta, liksom debatten om den höga frekvensen av sexuella övergrepp på festivaler.

2010 bildade Ida Östensson rörelsen make equal för att kunna arbeta för jämlikhet på ett lösningsfokuserat sätt genom bland annat utbildning och jämställdhetscertifiering. Ida är medgrundare till organisationen Fatta som arbetar mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. Ida är medförfattare till boken ”Allt vi inte talar om – en bok för killar och män” som är tänkt att inspirera killar och män att börja prata om sånt som män annars inte pratar om. Att bryta mäns känslomässiga isolering, och därmed förbättra jämställdheten.

Ida Östensson är en engagerad, kreativ, produktiv opinionsbildare som har tagit sig an ett stort uppdrag, som behövs för att vi skall få ett jämställt samhälle för alla.

Du kan se prisutdelningen här:

Relaterade inlägg

Rulla till toppen
Scroll to Top