Soran Ismail fick hederspriset

– Det är kul och hedrande att få ett erkännande av det här slaget. Förhoppningsvis kan det inspirera andra till att våga ta tydligare ställning och inte ducka för att ta diskussionen när det krävs, säger Soran Ismail.

– Det är viktigt att komma ihåg att det finns många därute som på olika sätt jobbar hårt mot intolerans och gör stor skillnad, varje dag, men som aldrig får ta emot ljusstakar, pokaler och fina priser som det här, tillägger han.

Priset delades ut i samband med en Svensk socialpolitisk förenings studiedag om jobbpolitiken.

Juryn, som består av Svensk socialpolitisk förenings styrelse, ger följande motivering till sitt val:

”Sverige år 2014 behöver människor som tar ställning för allas lika värde och mot rasism och intolerans. Det handlar om att ta fajten för det mångkulturella och öppna samhället varhelst den kampen måste tas.
Soran Ismail tar den fajten på gator, i radio och teve, vid lunchbord, i podcasts och sociala medier och på scen. Och han gör det obönhörligt och varje dag. Han kompromissar aldrig med sin uppfattning och vägrar att tystas.
I ett allt hårdare samhällsklimat behövs dessa åsiktsklippor. Att dessutom göra det genom humor tillför antirasismen och kampen för det inkluderande samhället ett värdefullt och, för så många fler, lättillgängligt redskap.
Sverige behöver Soran Ismail – varje dag!”

Se hela prisutdelningen

Relaterade inlägg

Rulla till toppen
Scroll to Top