Anders Lago fick Hederspriset

Anders Lago, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje har tilldelats Svensk Socialpolitisk förenings hederspris för 2010.

Anders Lago var själv närvarande och tog emot priset på föreningens studiedag den 5 maj.

Motivering:

”För hans kompromisslösa ställningstagande för det mångkulturella samhället och invandring som ett sätt att berika våra liv.
I hans tal inför USAs kongress 2008 redovisade han att Södertälje ensamt har tagit emot fler flyktingar från Irak än USA och Kanada tillsammans, vilket gav eko i hela världen. Detta visade att enskilda, om det så är personer eller kommuner, kan göra enorm skillnad. Han mer än andra visar att vi alla har ett ansvar att ta ställning och agera för mänskliga rättigheter och rätten till ett värdigt liv.”

Följande kriterier gäller för att få priset:

“Den som har gjort en betydelsefull socialpolitisk insats. Insatsen kan vara av engångskaraktär, bestå av att man har tillägnats en särskild uppgift eller ha inneburit en längre tids engagemang inom socialpolitiken.”

Relaterade inlägg

Rulla till toppen
Scroll to Top