Sem: HVB-hemmen bortom Upprättelseutredningen

Hur mår egentligen HVB-hemmen (Hem för vård och boende)? Där bor samhällets mest utsatta barn och unga. Hur ser vi till att de har högsta möjliga kvalitet? Har vinstintresse trängt undan grunduppdraget? Fungerar kontrollerna? Hur ska vi hålla uppe kvaliteten utan att media ska behöva knacka på dörren? Är det här den sista upprättelseutredning vi ska behöva se?

Deltagare: Fil.dr Stefan Wiklund om ”HVB ur ett forskningsperspektiv”

Därefter paneldiskussion med Patrik Ulander, tf förbundssekreterare, Svenska Vård, Berit Nilsson, socionom och f.d. ordförande i Föreningen för Föräldrars Rätt, samt en representant från Socialstyrelsen.

Moderator: Yvonne Ahlström, socialpolitiskt ansvarig SKTF.

Tid: tisdagen den 22 februari, 18.00 – 20.00

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Välkomna!

Relaterade inlägg

Rulla till toppen
Scroll to Top