Forskning och praktik på vräkningssem.

Föreningen anordnade ett seminarium om vräkningar 18 november på ABF Stockholm. Två forskare; Johan Holmdahl och Pia Kjellbom presenterade sina respektive forskningsresultat. De följdes av en livlig och givande debatt om varför vräkningar existerar, hur socialtjänsten arbetar med frågorna och vad man kan göra åt dem.

Medverkade gjorde från vänster till höger; Mari Önnevall (Telge Bostäder AB), Karin Berglöf Hedar (Kronofogdemyndigheten), Lotta Persson (socialchef Botkyrka), Barbro Engman (Hyresgästföreningen), samt moderator Lena Eriksson, Fil Dr historia och styrelseledamot i föreningen.

Lena Eriksson har varit medredaktör och skrivit i en bok – ”Vräkt – Utkastad från hus och hem i Stockholm 1879 -2009” om vräkningar. Den går att beställa [här:](http://www.premissforlag.se/index.php?sid=3&pid=35&showtitle=526)

Relaterade inlägg

Rulla till toppen
Scroll to Top