Vårens program börjar ta form

Svensk socialpolitisk förening samarbetar under våren med ABF Stockholm med ett flertal olika seminarier. Ett kvällsseminarium 22 februari om HVB-hemmen samt studiedagen 4 maj om våra pensioner har börjat klarna. Läs mer här nedan om dem.

När inte Janne Josefsson knackar på – ett seminarium om HVB-hemmen

Tid: tisdagen den 22 februari 2011; 18.00 – 20.00
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Hur mår egentligen HVB-hemmen (Hem för vård och boende)? Där bor samhällets mest utsatta barn och unga. Hur ser vi till att de har högsta möjliga kvalitet? Har vinstintresse trängt undan grunduppdraget? Fungerar kontrollerna? Hur ska vi hålla uppe kvaliteten utan att media ska behöva knacka på dörren?
Deltagare: representanter från Yrkesförbundet Sveriges socialarbetare (YSS), brukarorganisationer, representanter från Socialstyrelsen, HVB-organisationer med flera.

___________________________________________

Svensk socialpolitisk förening inbjuder till studiedag
Vem älskar pensionssystemet?

Tid: onsdagen den 4 maj 2011; 10.00 -16.30
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Svensk socialpolitisk förening ger i samverkan med ABF ett heldagsseminarium om pensioner. 17 år senare – Hur har vi skött vår pensionsuppgörelse? Bromsas det för hårt? Hur har pensionärerna klarat sig jämfört med andra grupper i kriser och uppgångar under 1990- och 2000-talen? Vilka är morgondagens fattigpensionärer? Hur står det till med pensionsjämställdheten? Den åldrande befolkningen – måste vi arbeta längre? Kan vi arbeta längre? Dessa frågor och mycket mer diskuteras under dagen när forskare och representanter från Pensionsgruppen, PRO och arbetsmarknadens parter ger sin syn på pensionssystemet.

Deltagare:
Forskare: Gabriella Sjögren Lindquist, FD Sofi SU, Eskil Wadensjö, Prof. med flera.
Opinionsbildare: representanter från Pensionsgruppen med flera.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Relaterade inlägg