EU-journalistpris till Sverige

Två reportage i tidskriften Socionomen kom på andra och tredje plats när EU delade ut sitt pris för god journalistik om fattigdom och socialt utanförskap.

Socionomens reportrar Anna Fredriksson och Maria Korpskog får andra pris för reportaget Andra klassens hemlösa bara välkomna i kyrkan publicerat i tidskriften Socionomen nr 2, 2010. Juryns motivering; ”En välskriven artikel med bra bildsättning som tar upp ett europeiskt problem som nu nått Sverige. Artikeln belyser på ett konkret sätt hur EU-medborgares mänskliga rättigheter inte kan krävas ut.”

Maria Korpskog får tredje pris för artikeln Världens sämsta konsument, publicerad i Socionomen nr 4, 2010. Juryns motivering; ”Artikeln belyser på ett på gränsen till galghumoristiskt sätt en noga uttänkt strategi för att överleva fattigdom. Journalisten ger på ett skickligt sätt en personlig röst till den intervjuade.”

Läs mer om tidskriften Socionomen [här](http://www.socionomen.nu/)

Läs reportagen [här](http://www.akademssr.se/text/svenska-vinnare-av-eus-journalistpris-for-fattigdom-och-socialt-utanforskap-tidskriften-socionomen-far-andra-och-tredje-pris)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Relaterade inlägg