Ursula Berge har valts till ordförande för SSF

Ursula Berge, samhällspolitisk chef för Akademikerförbundet SSR har valts till ny ordförande för Svensk socialpolitisk förening. Det skedde vid förbundets årsmöte 23 april 2009.

Ursula Berge, samhällspolitisk chef för Akademikerförbundet SSR har valts till ny ordförande för Svensk socialpolitisk förening. Det skedde vid förbundets årsmöte 23 april 2009.

– Att bli ordförande för den här föreningen ett år som detta känns både ansvarsfullt och roligt, säger Ursula Berge i en kommentar.

– Det här är ett år som präglas av stora nedskärningar och belastningar på den generella välfärden och det är uppenbart att det krävs en ambitiös och kraftfull socialpolitisk debatt, fortsätter Ursula.

– Jag ser som min, och föreningens, uppgift under det närmaste året att göra socialpolitiken till ett huvudfokus i debatten. Att ha en välfärd där de som uppenbart är svagast far allt mer illa är oacceptabelt för en välfärdsstat. Det måste gå att värna dem även i en finansiell kris.

– Larmrapporterna från HVB-hemmen, kommunernas galopperande ökningar av försörjningsstöd och ett socialförsäkringssystem som täcker allt färre och i allt mindre utsträckning har ambitionen att vara inkomstrelaterat är alla varningsklockor som visar att den socialpolitiska debatten är välfärdspolitikens kärnfråga. svensk socialpolitisk förening har aldrig haft ett större uppdrag än nu, avslutar Ursula Berge.

_____________________

__Ursula Berge__, född 1965 i Lund, är en svensk författare och debattör. Hon är sedan 2005 samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR.

Ursula Berge har tidigare varit chef för tankesmedjan Agora (2000–2005), politiskt sakkunnig och pressekreterare vid Kulturdepartementet (1998–1999), politiskt sakkunnig vid Arbetsmarknadsdepartementet (1998), politisk redaktör på Norrländska Socialdemokraten (1993–1998).[1] Berge har också varit forskarstuderande i statsvetenskap vid Lunds universitet. Hon var ordförande för Lunds Studentkår 1990-91.

Förtroendeuppdrag för tillfället
————————————-

* Ordförande, Svensk socialpolitisk förening
* Ordförande, feministiska tidskriften bang
* Ledamot, Institutet för framtidsstudier
* Ledamot, rådgivande råd till tankesmedjan Sektor 3
* Ledamot, föreningen Ordfront
* Suppleant, Socialvetenskapliga forskningsinstitutet, SOFI vid Stockholms universitet
* Suppleant, Centrum för socialt arbete, CSA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Relaterade inlägg